Jaap van der Pijll Photography

Mijn naam is Jaap van der Pijll, ik ben een gepassioneerd sport- en evenementfotograaf, geboren in Amsterdam, sinds 1983 woonachtig in het Noord-Hollandse dorp Zwaag. Ook ben ik regelmatig te vinden in het dorp Meppen waar ons chaletje staat; Meppen is een dorp in de provincie Drenthe.

Op vrij jonge leeftijd ontwikkelde ik mijn passie voor fotografie. Het begint met sportfotografie (Oude Rai, Amsterdam) en de uitdaging van het maken van foto's tijdens popconcerten in Amsterdam (voor oa Aloha en diverse Amsterdamse kranten). Tijdens mijn fotografie opleiding, begon mijn stage bij foto Couleur in Amsterdam (Leidsestraat), waar ik het vak van retoucheren leerde en alle trucs van de donkere kamer, ook maakte ik daar kennis met studiofotografie.

Om de snelle ontwikkelingen bij te blijven ga ik regelmatig naar masterclasses en workshops, ook vind ik het leuk om mijn opgedane kennis te delen met fotografen met dezelfde passie.

Mijn laatste analoge camera die ik kocht was de Canon A1, die werd geïntroduceerd in 1978, op dat moment de eerste 35mm camera met zowel sluitertijd en diafragma voorkeuze. In 2009 kocht ik mijn eerste Canon digitale SLR camera. Nu een aantal jaren later ben ik de trotse eigenaar van een Canon EOS 1DX Mark II en Canon EOS 5D Mark III beide full frame camera’s.

Ik ben nog steeds actief als sport, evenementen en Urban Silence fotograaf voor oa Handbal Inside, Photo Press Agency Orange Pictures, Dagblad voor West-Friesland en diverse regionale dagbladen.

Indien je graag op de hoogte wil blijven van mijn fotowerk, volg mij dan op Facebook en/of Instagram

Ik wens jullie veel kijkplezier op mijn website,

Thank you
Jaap van der Pijll
photo@jaapvanderpijll.nl

+31.6.53598180

Alle foto’s zijn copyright beschermd en mogen niet worden gebruikt zonder voorafgaande toestemming.